Welkom op de website van Webradio Atlantis

Welkom op de website van het oude radio Atlantis te Zandvliet. Wij zenden anno nu uit onder de naam 'Webradio Atlantis'.  U kan ons ook vinden op facebook en met ons chatten: Zoek op "Webradio Atlantis". Terwijl u chat of andere bezigheden doet, kunt u tegelijkertijd ons live beluisteren door in de linkerkolom op "Home" te klikken en vervolgens op een van "Luister Live" knopje te klikken. Van harte welkom op onze radio! 

Radio Atlantis Int. Studio Oostende

 

Klik op een van de onderstaande programmaknoppen voor meer informatie over de Radio Atlantis programma's.

Terug naar programma's info
Het Kraaiennest De Patrijspoort Stuurboord
Bakboord Op Drift-Ochtendvitamine Top 40
Voor De Boeg    

 

Bemanning van Studio Oostende :

Dj Lady Jane

Dj Tarzoon

 

Programma's van Studio Oostende :

The Midday Express Show

De Kombuis

Zeebries

Morning Spirit

 

Recepten The Midday Express Show :

 

Menu van de week 19 februari 2018

Kabeljauw met gepofte tomaatjes en aardappelschijfjes look & peterselie

bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snijd de courgette in plakken. Kruid de stukken kabeljauw met peper en zout en smeer ze in met olie. Leg ze in een ovenschaal. Schik in een andere ovenschaal de trosjes tomaten en de plakken courgette, besprenkel met een beetje olie en kruid met peper en zout.
3. Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de aardappelschijfjes look & peterselie 5 minuten.
4. Schik aardappelschijfjes dakpansgewijs op de vis. Schik de rest van de aardappelschijfjes in de schaal rond de vis.
5. Bak de kabeljauw met aardappelschijfjes én de tomaatjes 15 minuten in de oven (de vis moet ondoorschijnend geworden zijn).
6. Leg de stukken kabeljauw met hun dakje van aardappelen voorzichtig op de borden. Leg er de extra aardappelschijfjes en plakjes courgette bij en verdeel ook de trosjes tomaten over de borden. Schep er wat bakvocht over en werk eventueel af met plukjes peterselie.

 

Menu van de week 18 december 2017

Kip teriyaki met geroerbakte Chinese kool

Ingredienten
• 300 g risottorijst
• 300 g kipfilet
• 100 ml wok essentials teriyaki
• 3 bosuitjes
• 2 el olie
• 1 ui
• 650 g Chinese kool

Bereiden
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukjes en schep om met 3 el teriyakisaus (voor 4 personen) en laat ze 10 min. staan. Snijd het groen van de bosui in smalle ringetjes, snijd de rest in stukken van 3 cm.
2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan of hapjespan en bak hierin de stukjes kip gaar in ca. 5 min. Schep op het laatst de stukjes bosui en de rest van de teriyakisaus erbij en breng deze aan de kook. Snijd de ui in dunne smalle ringen en de Chinese kool in smalle repen.
3. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit hierin de uiringen glazig. Schep de kool erbij en roerbak ca. 3 min. tot de kool geslonken is en beetgaar. Serveer de kip teriyaki met de Chinese kool en de risottorijst, strooi de ringetjes bosui erover.

Opdienen en smakelijk

 

Menu van de week 4 december 2017

Kleurrijke wraps met korianderdressing

Ingredienten : 4 pers
175g vegetarische wokreepjes, 450g voorgesneden champions
3 Romeinse slaharten, 3 lente-uitjes, 1 gele paprika, ˝ citroen
1 plantje koriander, 100g Griekse yougurt, 4 volkoren wraps,
2 eetl. Olijfolie, zwarte peper, zout

Voorbereiding:
Snij de lente-uitjes in fijne ringen
Verwijder de pitjesen de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in
fijne reepjes
pers de halve citroen
snij de Romeinse slaharten in reepjes van 1 cm
snipper de koriander fijn

bereiding :
1 verhit 1 eetl olijfolie in een een grote pan en roerbak de vegetarische wokreepjes 5 min. Voeg de paprika toe en bak nog 4 min. Haal uit de pan
2 maak een dressing met de Griekse yoghurt, de fijngehakte koriander,
het citroensap, zwarte peper en zout.
3 verhit 1 eetl olijfolie in een pan en bak de champions 5 min. Kruid met zwarte peper en zout. Voeg de reepjes Romeinse sla toeen laat nog 2 min stoven.
4 verdeel de vegetarische reepjes, de champions en de dressing over de wraps. Vouw 1 kant van de wraps naar binnen en rol strak op.

Smakelijk eten

 

Menu van de week 20 november 2017

Balletjes in groentetomatensaus met tagliatelle

Ingrediënten:
• 600 g gehakt rund + varken (beenhouwerij)
• 800 g mediterrane groentemix (diepvries)
• 1 plantje basilicum
• 100 g parmezaan (blok)
• 400 g tagliatelle
• 500 g tomatenstukjes (blik)
• 2 eetl. paneermeel
• 4 eetl. olijfolie
• 1 eetl. oregano
• zwarte peper (molen)
• zout

Voorbereiding: 15 min
- Rasp de Parmezaan.
- Scheur de blaadjes basilicum.
- Meng de helft van het basilicum, 50 g geraspte Parmezaan en het paneermeel onder het gehakt. Rol er balletjes van ter grootte van een pingpongballetje.

Bereiding: 25 min
• 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin.
2 Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren groentemix en de oregano 5 min. op een hoog vuur. Voeg de tomatenstukjes toe en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en laat 5 min. mee garen.
3 Kook ondertussen de pasta beetgaar in licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
4 Meng de pasta onder de saus en kruid met zwarte peper en zout. Werk af met de rest van het basilicum en de Parmezaan.

.

.